Emneuge 10 - Århundredets festival 1950-2000

Kære elever og forældre

Folkeuniversitetet præsenterer den 3.-12. marts 2017 for sjette år i træk Århundredets Festival. Sammen med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 gentænkes den danske kulturelle identitet, som den formede sig i tidsrummet 1950-2000.

Det betyder for Samsøgades Skole, at der er feature-uge fra mandag til fredag med fokus på det dette tidsrum. Mandag morgen startede med en happening, hvor eleverne mødte ind til en skole, hvor BZ-erne havde barrikaderet indgangene til den store skole. Politiet (to af vore lærere) blev tilkaldt, og BZ-erne blev fjernet, så skoledagen kunne starte. Eleverne startede alle i søjlehallen, hvor eleverne fik information om BZ-bevægelsen, og så blev der sunget Midt om natten. Herefter gik feature-ugen igang, hvor elever skal arbejde med årene 1950-2000.


Fra www.aarhundredetsfestival.dk

Det var årene, hvor Europa skulle finde sig selv efter verdenskrigens splittelse, og hvor Danmark for alvor udviklede sig til en moderne velfærdsstat. Den teknologiske udvikling tog for alvor fart. PC’er og mobiltelefoner er nu blevet hvermandseje og det verdensomspændende internet gør verden mindre. I løbet af de 50 år sender vi mænd til månen, kvinder i kamp og hippier på ølejr. Ungdomsoprøret slår rod, mens fremmedarbejderne flytter ind og Europas jerntæppe deler både befolkningen og velstanden. Med murens fald i 1989 starter en ny tid for Europa.

Kom med på en rejse gennem et halvt århundrede, når vi sætter fokus på, rock’n’roll, flowerpower, charterturisme, oliekrise, oprustning, atommarch, kold krig, peace, punk og porno. På tværs af regionens scener præsenterer festivalen forskere, kunstnere, forfattere og musikere side om side til arrangementer, der sætter historien under lup og nutiden til debat.

 

Tusind tak for en fremragende skolefest med stor opbakning fra både børn, unge og forældre! 

... Og med et brag af en afslutning!:)